BUEPT/BÜYES ve TWE Sınav Başvuruları

Üniversiteye yeni yerleştirilen öğrenciler,  güz dönemi (Eylül ayı) İngilizce Yeterlik sınavına girme hakkına sahiptir. İngilizce bilgi düzeyinin İngilizce Yeterlik şartlarını karşılamayacağını düşünen 2019 girişli yeni yerleştirilen lisans öğrencilerimiz, BUEPT/BÜYES’e girmek zorunda değildirler. İngilizce yeterliğini BUEPT/BÜYES, TOEFL® IBT veya IELTS Academic (Paper-based/ Computer-delivered) sınavlarından biriyle kanıtlamayan 2019 girişli yeni yerleştirilen lisans öğrencilerimizin İngilizce seviyeleri, 16 Eylül 2019 tarihinde düzenlenecek olan Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ile belirlenecek ve öğrencilerimiz sınav sonuçlarına göre ilgili İngilizce Hazırlık Programlara yerleştirileceklerdir.

03 Eylül 2019 Salı
İngilizce Yeterlik Sınavı (BUEPT/BÜYES) ve Yazma Sınavı (TWE) Başvurusu

İngilizce Yeterlik Sınavı (BUEPT/BÜYES)

Yeni yerleştirilen Lisans öğrencilerinden, Hazırlık okumadan esas  sınıfa geçmeyi hedefleyenlerin 3 Eylül 2019 tarihli BUEPT/BÜYES veya TWE sınavına girebilmeleri için, 19-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında http://registration.boun.edu.tr/buis/buisapps/incoming.aspx adresi üzerinden sınav başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Başvuruda TC kimlik numarası ve ÖSYM'de kayıtlı olan tam ad ve soyadı kullanmalıdır. Sınav başvurusu, 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 17.00’a kadar yapılmalıdır.

Güz dönemi BUEPT/BÜYES sınavı 3 Eylül 2019 Salı günü yapılacaktır. Öğrenciler sınav salonlarına saat 9.00-9.30  arasında alınacak ve kimlik kontrolünün ardından 10.00'da sınav başlayacaktır. Sınav bina, salon ve sıra numaraları bilgileri, 2 Eylül 2019; sınav sonuçları ise 11 Eylül 2019 tarihinde Kuzey Kampüs Yeni YADYOK binasında ve ayrıca www.yadyok.boun.edu.tr  adresinden ilan edilecektir.

Sınavda 1 adet güncel fotoğraflı resmi kimlik kartı (Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) göstermek zorunludur ve sadece siyah ya da lacivert renk tükenmez kalem kullanılabilir.

YADYOK web sayfasından (www.yadyok.boun.edu.tr) sınav içeriği ile ilgili bilgilere ve sınav örneklerine ulaşabilirsiniz.

Yazma Sınavı (TWE) Başvurusu

TOEFL® IBT veya IELTS Academic (paper-based/ computer-delivered) sınavlarına girerek genel toplamda minimum geçer notu almış (TOEFL® IBT 79; IELTS Academic (Paper-based/ Computer-delivered)  6.5) ancak yazma bölümünde minimum geçer notu (TOEFL® IBT Writing/Yazma bölümü: min. 22, IELTS Academic (Paper-based/ Computer-delivered) Writing/Yazma bölümü: min. 6.5) alamamış öğrenciler, sınav başvurusu sayfasında sınav tipi olarak TWE seçerek BUEPT/BÜYES sınavı ile aynı tarihte saat 13.00’da verilecek olan Yazma Sınavı’na (TWE) girebilirler.

Güz dönemi TWE sınavı 3 Eylül 2019 Salı günü yapılacaktır. Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin 19-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında  http://registration.boun.edu.tr/buis/buisapps/incoming.aspx

adresi üzerinden sınav başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Başvuruda TC kimlik numarası ve ÖSYM’de kayıtlı olan tam ad ve soyadı kullanılmalıdır. Sınav başvurusu, 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 17.00’a kadar yapılmalıdır.

3 Eylül 2019 Salı günü TWE sınavına girecek olan öğrencilerimiz, saat 12.15’ten itibaren sınav salonlarına alınacak ve kimlik kontrolünün ardından saat 13.00’da sınav başlayacaktır.

Sınav bina, salon ve sıra numaraları bilgileri, 2 Eylül 2019; sınav sonuçları ise 11 Eylül 2019 tarihinde Kuzey Kampüs Yeni YADYOK binasında ve ayrıca www.yadyok.boun.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

3 Eylül 2019 tarihli TWE sınavında başarılı olanların, İngilizce Yeterlik sınavı muafiyeti için “sınav sonuçları açıklandıktan sonra” TOEFL® IBT veya IELTS Academic (Paper-based/ Computer-delivered) sonuç belgelerinin asılları ile YADYOK Öğrenci İşleri Ofisi’ne başvurarak belgelerini onaylatmaları ve ilgili belgeleri en geç 12 Eylül 2019 Perşembe günü saat 12.00’a kadar Kayıt İşleri Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Sınavlar hakkında www.yadyok.boun.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.