BUEPT/BÜYES ve TWE Sınavları Başvuruları

Üniversiteye yeni yerleştirilen öğrenciler, yaz (Ağustos ayı) ya da güz (Eylül ayı) İngilizce Yeterlik sınavlarından sadece birine girme hakkına sahiptir. İngilizce bilgi düzeyinin İngilizce Yeterlik şartlarını karşılamayacağını düşünen 2018 girişli yeni yerleştirilen lisans öğrencilerimiz, BUEPT/BÜYES’e girmek zorunda değildirler. İngilizce yeterliğini BUEPT/BÜYES, TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sınavlarından biriyle kanıtlamayan 2018 girişli yeni yerleştirilen lisans öğrencilerimizin İngilizce seviyeleri, 17 Eylül 2018 tarihinde düzenlenecek olan Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ile belirlenecek ve öğrencilerimiz sınav sonuçlarına göre ilgili Programlara yerleştirileceklerdir.

11 Ağustos 2018 Cumartesi
İngilizce Yeterlik Sınavı (BUEPT/BÜYES) ve Yazma Sınavı (TWE) Başvurusu

2018-2019 Akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleştirileceğini düşünen lisans öğrenci adaylarından Hazırlık okumadan esas sınıfa geçmeyi hedefleyenlerin, 11 Ağustos 2018 tarihli BUEPT/BÜYES veya TWE sınavına girebilmeleri için 2 Ağustos - 7 Ağustos 2018 tarihleri arasında http://registration.boun.edu.tr/buis/buisapps/incoming.aspx adresi üzerinden TC kimlik numaralarını ve ÖSYM’de kayıtlı olan tam isim ve soyadlarını kullanarak sınav başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Sınav başvurusu, 7 Ağustos 2018 Salı günü saat 17.00’a kadar yapılmalıdır.

BUEPT/BÜYES sınavına 11 Ağustos 2018 tarihinde girmeyi tercih eden öğrenci adayları, 4 Eylül 2018 tarihinde verilecek olan BUEPT/BÜYES sınavına GİREMEZ.

TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sınavlarına girerek genel toplamda minimum geçer notu almış (TOEFL® PBT 550; TOEFL® IBT 79; IELTS Akademik 6.5) ancak yazma bölümünde minimum geçer notu (TOEFL® PBT Writing/Yazma bölümü: min. 4.5; TOEFL® IBT Writing/Yazma bölümü: min. 22, IELTS Akademik Writing/Yazma bölümü: min. 6.5) alamamış öğrenci adayları, sınav başvurusu sayfasında sınav tipi olarak TWE seçerek BUEPT/BÜYES sınavı ile aynı tarihte saat 13.00’da verilecek olan Yazma Sınavı’na (TWE) girebilirler.

11 Ağustos 2018 tarihli TWE sınavında başarılı olanların, İngilizce Yeterlik sınavı muafiyeti için “sınav sonuçları açıklandıktan sonra” TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sonuç belgelerinin aslı ile YADYOK Öğrenci İşleri Ofisi’ne başvurarak belgelerini onaylatmaları ve ilgili belgeleri en geç 13 Eylül 2018 Perşembe günü saat 12.00’a kadar Kayıt İşleri Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

2018 girişli yeni yerleştirilen öğrencilerimiz için 11 Ağustos 2018 tarihli BUEPT/BÜYES ve TWE sınavları hakkında http://yadyok.boun.edu.tr/duyuru/duyuru010818.htm adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

4 Eylül 2018 Salı
İngilizce Yeterlik Sınavı (BUEPT/BÜYES) ve Yazma Sınavı (TWE) Başvurusu

Yeni yerleştirilen Lisans öğrencilerinden, 4 Eylül 2018 tarihli BUEPT/BÜYES veya TWE sınavına girmek isteyenlerin, 18-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında http://registration.boun.edu.tr/buis/buisapps/incoming.aspx adresi üzerinden sınav başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Sınav başvurusu, 31 Ağustos 2018 Cuma günü saat 17.00’a kadar yapılmalıdır.

Sınav başvurusu, http://registration.boun.edu.tr/buis/buisapps/incoming.aspx internet adresine giriş yapılarak gerçekleştirilecektir. Başvuruda TC kimlik numarası ve ÖSYM’de kayıtlı olan tam ad ve soyadı kullanılmalıdır.

TOEFL® (IBT/PBT)/ IELTS (Akademik) sınavından ‘Genel Toplamda’ yeterli notu (TOEFL® IBT - 79 veya TOEFL® PBT - 550 veya IELTS (Akademik) - 6.5 puan) alıp ‘Yazma (Writing)’ bölümünde başarılı olamayan öğrenciler üniversitemizin TWE sınavına girebilir.

4 Eylül 2018 tarihli TWE sınavında başarılı olanların, İngilizce Yeterlik sınavı muafiyeti için “sınav sonuçları açıklandıktan sonra” TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sonuç belgelerinin aslı ile YADYOK Öğrenci İşleri Ofisi’ne başvurarak belgelerini onaylatmaları ve ilgili belgeleri en geç 13 Eylül 2018 Perşembe günü saat 12.00’a kadar Kayıt İşleri Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Sınavlar hakkında www.yadyok.boun.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.